We willen wat anders

5 jaar geleden begonnen we slimmefinanciering.nl, omdat we het belangrijk vonden informatie over financiering van duurzaamheid te verzamelen en te ontsluiten. We begonnen gewoon zonder na te denken over marketing, doelgroep etc., we schreven vooral over onderwerpen waar we zelf wat over wilden schrijven. Wat is de rode draad? Irritatie, nieuwe literatuur, verbazing, verwondering etc. Steeds vaker ook de gedachte, zo ingewikkeld kan het toch niet zijn.

En zo gingen we steeds vaker ingewikkelde dingen simpel maken. Een infographic n.a.v. een boek of televisieprogramma, of zelfs n.a.v. een hele ontwikkeling. En wat bleek dat vinden we eigenlijk het leukste, ongeacht of het met financiering of duurzaamheid te maken heeft.

In de loop van de tijd kregen we ook steeds meer het gevoel dat we het professioneel aan moesten pakken. De plaatjes werden mooier, de website gelikter en we voelden de druk om wekelijks wat nieuws te posten. Wat overigens wel leidde tot een aantal nieuwe opdrachtgevers, terwijl dat 5 jaar geleden echt niet de bedoeling was. Soms nam het aantal bezoeker opeens heel snel toe en ons enthousiasme ook, maar daarna kakte het weer in (en ons enthousiasme ook).

grafiek 1l-02

Maar nu staan we op een kantelpunt. We vinden het leuk om te schrijven, we vinden het leuk om ingewikkelde zaken uit te zoeken en we vinden het vooral leuk om daar dan weer een simpel plaatje bij te maken. Maar we willen dat niet in een keurslijf doen en zo voelde slimmefinanciering.nl wel een beetje. We hebben vaste bezoekers met verwachtingen, er staat mooi materiaal op en dat willen we allemaal graag behouden en niet vervuilen met, laten we het experimenteel materiaal noemen. We willen aan de slag met andere vragen, praktisch, filosofisch over politiek, hobby’s en wat er zo langs komt. Met als rode draad dat we ingewikkelde zaken simpel willen maken. Ingewikkelde zaken waarvan wij denken dat het ook voor andere interessant is om meer van te weten. Sluit overigens niet uit dat we soms in de verleiding komen om iets dat simpel lijkt juist ingewikkeld te maken. Want, waar ingewikkelde dingen soms eigenlijk heel simpel zijn zo zijn ogenschijnlijk simpele zaken soms juist verdraait ingewikkeld.

We noemen het blokjesenpijltjes.nl, omdat we merkten dat we bijna altijd gebruik maken van blokjes en pijltjes om iets uit te leggen. Een mooie naam voor een blog 2.0.