Ontstaan Blokjes en Pijltjes op zijn krabbels

Periode van 2011-2016 verschijnen 400+ blogs op www.slimmefinanciering.nl. In de zomer van 2016 vieren we het vijfjarige bestaan. Maar de fut van het wekelijks een nieuwe blog schrijven lijkt er een beetje uit te gaan. Pauze, zomerreces dus.

Is het te gelikt geworden? De plaatjes zijn te mooi vorm gegeven? Zijn dit een stelletje hobbyisten die voor de lol schrijven? Soms krijgen we te horen dat mensen denken dat we een groot adviesbureau zijn. Of dat je bij ons aan kunt kloppen om geld te lenen. De term ‘financiering’ in de naam helpt natuurlijk ook niet mee.

We raken geïnspireerd door Wait but Why. Hier is een jongen die voor de lol schrijft met zijn eigen knullige poppetjes. En het is leuk, het is sterk. Wij halen dat niveau niet, maar het kan voor ons wel inspiratie zijn. De knulligheid lijkt op de poppetjes die Rudy wel eens tekent.

Goed dan. De vrijheid om lekker zelf te knoeien en hobby-en moet terug. Na wat op en neer pingpongen besluiten we tot een herstart. Wij snoeien in slimmefinanciering, we halen alle hobby-achtige dingetjes er uit. Dus ja, nu lijkt het inderdaad gelikt en dat is dan ook de bedoeling. Het is meer een visitekaartje, minder dynamisch. Maar daarnaast creëren we met blokjesenpijltjes opnieuw de mogelijkheid zonder al te veel ruggespraak gewoon af en toe een stukje te schrijven over wat ons bezig houdt.

Verwondering, authentiek, persoonlijk, work-in-progress, krabbels, kladblok.

 

screenshot671